Rulada cu gem de caise
Rulada cu gem de caise
Rulada
pufoasa cu gem de caise sau nutella.
Ingrediente:
5 oua;
5
linguri zahar;
6-7
linguri de faina;
1
lingura zahar vanilat;
2
linguri nuca macinata;
1
cescuta ulei;
1
lingura zeama de lamaie;
un varf
lingurita sare;
un plic
praf de copt;
1
lingurita de cacao;
Bomboane
colorate decorative;
Pentru
umplutura: gem de caise, nutella sau ce altceva doriti.
Mod
de preparare:
Se preincalzeste cuptorul.
Se
separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac
spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se
intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile amestecate in prealabil cu o
lingura de zahar vanilat, apoi se adauga si uleiul si ingredientele uscate:
faina, praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom obtine o
compozitie moale, pufoasa si aerata.
Se toarna
cateva linguri din compozitia rezultata intr-un castronel si se amesteca cu
putina cacao. Se formeaza inimioare cu posul de ornat intr-o tava, pe foaie de
copt, apoi se umple inimioarele cu bomboane colorate. Se da tava la cuptor 5
minute, cat sa se inchege inimioarele.
Se
toarna compozitia alba in tava, peste inimioare, intinzand cu grija, cu o
spatula. Se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 15 minute sau pana se
face aurie.
Cand
este gata, se scoate pe un prosop de bucatarie curat si se ruleaza cu grija.
Dupa ce raceste, se umple cu ce doriti. Eu am umplut o parte cu nutela si alta
parte cu gem de caise de casa.
Timp
total: aprox 40 de minute;
Portii:
15 sau mai multe in functie de cum o portionati.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!