Mancare de fasole de post
Mancare de fasole de post
Ingrediente:
600 g
fasole boabe,
1
morcov ras,
3
cepe,
1
castronel rosii pasate,
Sare
dupa gust;
cateva
foi de dafin,
cateva
boabe de piper,
Verdeata
proaspata.
Mod de preparare:
Se
alege fasolea, se spala si se lasa la inmuiat peste noapte.
A doua
zi, se pune la fiert, intr-o oala cu apa. La nevoie, se schimba apa. Se fierbe
pana scade lichidul.
Separat,
intr-o cratita, se calesc cepele tocate marunt pana devin aurii. Se adauga
morcovul ras, rosiile pasate, sare dupa gust, cateva boabe de piper si foi de
dafin. Se adauga cu polonicul fasolea si apa in care a fiert si se mai lasa cam
20 de minute sa fiarba.
Se da
de pe foc si se decoreaza cu verdeata de sezon.
Tmp de
preparare: 2h 30min
Portii:
10
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!