Briose de primavara
Briose de primavara
Briose
de primavara cu crema ganache, decorate cu frisca, bombonele si flori de zahar.
Ingrediente:
3 oua;
3
linguri zahar;
4
linguri de faina;
100 ml
ulei;
un varf
lingurita sare;
o
lingurita praf de copt;
1
lingurita de cacao;
Pentru
crema ganache:
200 ml
frisca lichida;
ciocolata
cu lapte dupa gust;
Pentru
decor:
100 ml
frisca lichida;
fondant
alb si rosu pentru flori;
Bomboane
colorate decorative;
Coaja
de portocala (in zahar la borcan);
Putina
ciocolata rasa.
Mod
de preparare:
Se preincalzeste cuptorul.
Se bat
cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul,
apoi galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Se adauga si ingredientele
uscate: faina si praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom
obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.
Se
toarna compozitia intr-o tava de briose in care am pus si hartiute pentru
briose. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, 20-25 de minute sau pana se fac
aurii. Cand sunt gata, se lasa la racit.
Se
obtin 12 briose.
Pentru
crema: se pune incalzeste frisca lichida, se toarna intr-un castron, se adauga
ciocolata cu lapte (sau cu orice alta aroma preferati) mai multa sau mai
putina, dupa cum prefera fiecare (mai slaba sau mai intensa). Se amesteca bine
sa se topeasca ciocolata, apoi se lasa la racit. Apoi se bate cu mixerul pana
devine cremoasa ca frisca.
Separat,
se bat inca 100 ml frisca lichida cu mixerul pana capata consistenta si e buna
de ornat.
Se
scobesc briosele de miez, avand grija sa nu le gaurim pana in capat. Se umple
cu crema ganache, se decoreaza cu frisca, coaja de portocala tinuta in zahar la
borcan, putina ciocolata rasa, bombonele si flori de zahar, pe care eu le-am
facut din fondant.
Timp
total: aprox 1h 30min;
Portii:
12
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!