Rețete Pascale

Chec coronita

Chec coroniță

 

Un chec mai mic, dar pufos cu cacao, nucă rumenită, stafide, rahat, fulgi de ciocolată și pudrat cu zahăr.

 

Timp total: 45 min;

Porții: 6

 

Ingrediente:

4 ouă;

3 linguri zahăr;

1 lingură zahăr vanilat;

4 linguri (cu vârf) făină;

100 ml ulei;

un vârf linguriță sare;

o linguriță praf de copt;

1 linguriță cacao;

Rahat de trandafiri;

Stafide;

Nucă rumenită;

Puțină ciocolată cu lapte.

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Se spumează cu mixerul albușurile cu sarea, se adaugă zahărul și zahărul vanilat, apoi treptat gălbenușurile și uleiul.

Se adaugă făina și praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă. Se obține un aluat moale și pufos.

Câteva linguri din compoziție se amestecă separat cu puțină cacao și se toarnă într-o tavă (forma de guguluf) unsă cu puțin ulei.

Se presară un strat de nucă (rumenită în cuptor și dată apoi la mașina de tocat nuci), se adaugă și stafide, bucățele de rahat.

Se toarnă și compoziția albă, nivelând cu grijă cu o spatulă, se mixează culorile cu ajutorul unei scobitori și se presară puțină ciocolata cu lapte razuită.

Se coace la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, aproximativ 35 minute sau până se rumenește.

Când este gata, se acoperă cu un prosop curat de bucătărie, iar la servire, se pudrează cu zahăr. 




Poftă Bună!

Comentarii