Chec coronita
Chec coroniță
Un chec mai
mic, dar pufos cu cacao, nucă rumenită, stafide, rahat, fulgi de ciocolată și
pudrat cu zahăr.
Timp
total: 45 min;
Porții:
6
Ingrediente:
4 ouă;
3
linguri zahăr;
1 lingură
zahăr vanilat;
4
linguri (cu vârf) făină;
100 ml
ulei;
un vârf
linguriță sare;
o
linguriță praf de copt;
1
linguriță cacao;
Rahat de
trandafiri;
Stafide;
Nucă
rumenită;
Puțină
ciocolată cu lapte.
Mod de preparare:
Se separă
ouăle. Se spumează cu mixerul albușurile cu sarea, se adaugă zahărul și zahărul
vanilat, apoi treptat gălbenușurile și uleiul.
Se adaugă
făina și praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă. Se obține un aluat moale
și pufos.
Câteva
linguri din compoziție se amestecă separat cu puțină cacao și se toarnă într-o
tavă (forma de guguluf) unsă cu puțin ulei.
Se
presară un strat de nucă (rumenită în cuptor și dată apoi la mașina de tocat
nuci), se adaugă și stafide, bucățele de rahat.
Se toarnă
și compoziția albă, nivelând cu grijă cu o spatulă, se mixează culorile cu
ajutorul unei scobitori și se presară puțină ciocolata cu lapte razuită.
Se coace
la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, aproximativ 35 minute sau până se
rumenește.
Când este gata, se acoperă cu un prosop curat de bucătărie, iar la servire, se pudrează cu zahăr.
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!