Drob Pascal (2017)

Drob Pascal


Ingrediente:
Pentru pilaf:
1 cana mica cu orez,
1 litru apa;
legume: 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras,
3 linguri ulei, 
sare si piper dupa gust.

Pentru drob:
700 g ficat de porc;
1 castron de pilaf;
cateva frunze de ceapa verde;
marar si patrunjel;
2 oua (crude) pentru a lega compozitia;
3 linguri de ulei;
30 g unt;
Condimente: sare si piper;

Pentru decor: cateva rosii cherry, un morcov fiert feliat si 100 g cascaval ras.


Mod de preparare:

Se pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate grosier, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute. Cand supa este gata, se da de pe foc si se incalzeste cuptorul. Se spala bine orezul si se asaza intr-o craticioara cu 3 linguri de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare peste orez, astfel incat lichidul sa acopere de 2 degete orezul. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.

Intre timp, se fierb ficatul in apa cu putina sare. Se lasa la racit.

Intr-un vas mare se amesteca ficatul maruntit la robot sau blender si un castronel de pilaf (adica nu tot pilaful din craticioara, eu am facut mai mult). Se adauga frunzele de ceapa verde, mararul si patrunjelul tocate marunt si apoi, uleiul. Se bat bine ouale cu putina sare si piper si se toarna si ele peste compozitie, amestecand bine.


Se asaza amestecul intr-o cratita sau tava, pe foaie de copt. Se decoreaza cu fasii subtiri de unt si cateva rosii cherry taiate feliute, dar si un morcov fiert feliat (cel din pilaf). Se presara cascavalul ras si se coace la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute.

Timp total de preparare: 2h;
Portii: 10





Pofta Buna si Paste Fericit!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!