Gris cu lapte
Gris cu lapte
Pentru mine, grisul cu lapte este unul dintre deserturile
copilariei. Imi place cu mult sirop de zahar, stiu, sunt multe calorii, dar din
cand in cand ii putem rasfata pe cei dragi cu asa ceva.
Ingrediente:
1 l
lapte,
3
linguri cu zahar,
1
lingura zahar vanilat,
7 linguri
gris
Pentru
siropul de zahar: o lingura zahar si apa
Mod
de preparare:
Se
pune laptele la fiert, la foc mic, intr-o craticioara. Cand laptele e
fierbinte, se adauga grisul in ploaie si se amesteca tot timpul, sa nu se
lipeasca.
Cand
incepe sa se ingroase, se adauga zaharul si zaharul vanilat si apoi, se mai
amesteca un pic, in functie de gros il dorim, apoi se da de pe foc.
Pentru
siropul de zahar, se caramelizeaza o lingura cu zahar intr-un ibric, cand
devine auriu, se pune cu grija apa, mai multa sau mai putina apa, in functie de
cat sirop dorim, eu fac mai mult sirop.
La final,
se toarna grisul in farfurii si apoi si siropul fierbinte pe margine si putem
face si figuri haioase pentru cei mici.
Timp: aprox 20 min
Portii:
4
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!