Sarmalute asortate
Sarmalute asortate
Ingrediente:
Aprox 800 g
carne de porc tocata;
1 ceapa alba;
1 castronel orez;
150 ml apa;
1 varza alba
murata si cateva foi de vita de vie;
2 linguri
bulion + alte 2 linguri pentru sos;
Condimente:
sare, piper negru macinat si cimbru dupa gust;
Optional:
sunca si cateva bucati de carne de porc
Mod de preparare:
Varza murata se
lasa intr-un castron cu apa rece cu o seara inainte.
Intr-un vas
incapator se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat bine, se
condimenteaza dupa gust si se adauga 2 linguri generoase cu bulion. Pentru a nu
iesi uscate, ci moi, pufoase, eu pun si apa la acest amestec, cam o cescuta.
Pe fiecare
frunza de varza punem un pic de carne si rulam sarmaluta. Eu am avut si cateva
foi de vita de vie, asa ca am facut sarmalute asortate.
Pe fundul unei
cratiti adanci se pune un strat de sunca taiata feliute, ca sa isi lase
grasimea. Sau puteti inlocui sunca cu ulei simplu, daca va place mai mult.
Se asaza
sarmalutele de jur-imprejur, se adauga si si bucatele de carne. Puteti umple cu
sarmalute sau puteti lasa loc in mijloc pentru bulion. De data aceasta, eu am
umplut cu sarmalute. Se adauga doua linguri de bulion pentru sos si se acopera
cu apa, astfel incat sa ne mai ramana un spatiu liber de 3 degete deasupra
sarmalelor.
Se
servesc cu mamaliga calda si/sau smantana.
Timp total: aprox
4h
Portii: eu am
obtinut 48 de sarmalute (aprox 12 portii)
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!