Foietaj cu branza dulce
Foietaj cu branza dulce
Foietaj
cu branza dulce, stafide, coaja de portocala si de lamaie. Imi plac mult pentru
ca le pot lua la pachet, sunt gustoase, satioase si nu foarte dulci.
Ingrediente:
1
pachet aluat foietaj (2 x 400 g);
500 g
branza dulce;
3 linguri
zahar;
2 oua;
1 ou
pentru uns;
Stafide;
Coaja
de portocala la borcan;
Coaja
de lamaie
Mod de preparare:
Se
lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei.
Pentru
crema de branza, se amesteca intr-un castron branza dulce cu ouale batute bine
si zaharul. Eu nu le fac prea dulci, de obicei, asa ca fiecare adauga zahar
dupa gust.
Se
desface primul aluat si se taie in patrate maricele. Se adauga pe jumatatea fiecarui
patrat putina branza, se presara stafide, coaja de portocala tinuta in zahar la
borcan si coaja de lamaie. Cealalta jumatate se cresteaza, apoi se impaturesc.
Atunci cand il impaturiti, ungeti cu putin ou lateralele foietajului, in jurul
branzei, ca sa se lipeasca.
Se
asaza in tava pregatita cu foaie de copt, se ung cu oul batut si se dau la
cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute sau pana se rumenesc.
Se vor mari destul la cuptor, asa ca nu le ingramaditi in tava si le puteti
umple generos cu branza, intrucat se umfla destul.
Se
pregateste la fel si celalalt aluat.
Se obtin 2 tavi.
Timp total: aprox 50min
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!