Tort cu ciocolata si cirese
Tort cu ciocolata si cirese
Pentru aniversarea tatei am pregatit un tort cu blat de nuca,
crema de unt, imbracat in ciocolata, frisca si ornat cu cirese.
Ingrediente:
pentru blat avem
nevoie de:
6 oua;
4
linguri zahar;
1
lingura zahar pudra vanilat;
3
linguri faina;
7
linguri nuca;
un plic
praf de copt;
un varf
lingurita sare;
pentru crema de unt:
un
pachet unt;
4
linguri zahar;
Jumatate
de pastaie de vanilie;
2
linguri cacao;
1
jumatate de lingurita cafea macinata;
pentru sirop avem
nevoie de:
apa
500 ml;
4
linguri zahar;
o
lingurita esenta de rom;
pentru ornat avem
nevoie de:
cirese
dupa gust;
200 ml
frisca lichida;
150 g
ciocolata cu lapte;
Fulgi
de ciocolata
Mod
de preparare:
Blatul:
Se
separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac
spuma, se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Acum se adauga praful de
copt, faina si nuca si amestecam usor cu o spatula, ca sa ramana aerata. Compozitia
se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de
minute. Cand este gata, se lasa la racit.
Siropul:
Se prepara
siropul din apa cu zahar, iar dupa ce se ia focul, se adauga esenta de rom. Se
lasa la racit.
Pentru crema: se amesteca la robot sau cu
mixerul untul pana se deschide la culoare, apoi se adauga zaharul, semintele de
la o jumatate de pastaie de vanilie, cacaoa si cafeaua.
Decorul:
Se
taie tortul si se insiropeaza.
Frisca
lichida se bate cu mixerul pana devine matasoasa si suficient de consistenta
pentru ornat.
Se
umple tortul cu crema de unt, se adauga si un strat subtire de frisca.
Se
imbraca tortul in ciocolata topita la chocolate fondue sau pe baie de abur. Am
fost multumita de ciocolata, glazura s-a intarit destul de repede, asa ca nu
l-am mai dat la frigider sa se intareasca si am ornat imediat cu frisca. Se
adauga si ciresele si se rade ciocolata.
Se da
la frigider pana la servire.
Portii:
12
Timp:
2h 40min
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!