Rețete Pascale

Aperitive festive (21 mai)


Aperitive festive

Bărcuţe cu brânză, ridichi-flori de cireş, castraveţi sculptaţi, toate menite să îi încânte pe cei mici sau chiar pe cei mari, la o sărbătoare în familie.

Ingrediente:
1 roşie;
2 castraveţi;
1 ardei;
1 legătură ridichi;
Măsline negre şi kalamata;
Frunze de ceapă verde;
150 g brânză de vacă;
Un cub de unt;
O ceapă mică albă;
Un praf de sare

Mod de preparare:
Speli legumele.
Într-un castronel pregăteşti crema de brânză: amesteci brânza rasă cu untul şi ceapa albă tocată mărunt, până devine cremoasă.
Castraveţii îi tai în bucăţi mai mari şi îi sculptezi cu un cuţit. Pe aceştia îi umpli cu măsline.
Tai ardeiul sub formă de barcuţe şi le umpli cu cremă de brânză.
Pe câteva rondele de roşie pui cremă de brânză, le înfăşori cu fâşii de castravete şi le pui in cap o ridiche decupată cu un cuţit astfel încât să semene cu nişte floricele.
Legumele rămase le tai şi le aşezi pe platou printre celelalte aperitive.
Ornezi cu frunze de ceapă verde tocate mărunt.

Timp: 35min
Portii: 4

Pofta Buna!


Comentarii