Ciorba de fasole verde


Ciorba de fasole verde

Ingrediente:
fasole verde (un borcan);
1 ceapa alba uscata;
Cateva frunze de ceapa verde;
1 morcov;
1 ardei gras;
Sare dupa gust;
4 linguri de rosii cubulete la cutie;
Un varf de lingurita sare de lamaie;
Patrunjel, leustean si marar.

Mod de preparare:
In vasul in care doriti sa pregatiti ciorba, se calesc in putin ulei incins ceapa, frunzele de ceapa verde, ardeiul, toate tocate marunt si morcovul dat prin razatoarea mare. Se adauga sare dupa gust si rosiile cubulete, se completeaza cu apa (eu am folosit o oala de 3 litri) si se lasa sa fiarba cam 20 de minute.
Apoi se adauga si fasolea verde la borcan (care e deja fiarta) si se mai lasa sa fiarba cam 10-12 minute.


Cand este aproape gata, se acreste cu un varf de lingurita de sare de lamaie.
Dupa ce luam focul, adaugam verdeturi tocate marunt (iar in momentul servirii se mai adauga putina verdeata).

Timp total de pregatire: aprox 35 de minute
Portii: 4

Pofta Buna!



Comentarii