Ciorba de fasole verde
Ciorba de fasole verde
Ingrediente:
fasole
verde (un borcan);
1
ceapa alba uscata;
Cateva
frunze de ceapa verde;
1
morcov;
1
ardei gras;
Sare
dupa gust;
4
linguri de rosii cubulete la cutie;
Un
varf de lingurita sare de lamaie;
Patrunjel,
leustean si marar.
Mod de preparare:
In
vasul in care doriti sa pregatiti ciorba, se calesc in putin ulei incins ceapa,
frunzele de ceapa verde, ardeiul, toate tocate marunt si morcovul dat prin
razatoarea mare. Se adauga sare dupa gust si rosiile cubulete, se completeaza
cu apa (eu am folosit o oala de 3 litri) si se lasa sa fiarba cam 20 de minute.
Apoi
se adauga si fasolea verde la borcan (care e deja fiarta) si se mai lasa sa
fiarba cam 10-12 minute.
Cand
este aproape gata, se acreste cu un varf de lingurita de sare de lamaie.
Dupa
ce luam focul, adaugam verdeturi tocate marunt (iar in momentul servirii se mai
adauga putina verdeata).
Timp
total de pregatire: aprox 35 de minute
Portii:
4
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!