Gogosi (6)


Gogosi
Gogosi pufoase cu dulceata de visine, de zmeura sau spuma de capsuni.

Ingrediente:
25 g drojdie proaspata,
3 linguri zahar,
1 pahar apa calduta,
1 pahar lapte,
1 lingurita cu sare,
2 oua,
Coaja de lamaie (dupa gust),
Faina cat cuprinde,
Ulei pentru framantat


Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare, se dizolva drojdia cu zaharul in putina apa calduta, se adauga apoi si sare, restul de apa, laptele, coaja de lamaie, faina cat cuprinde, ouale si se amesteca bine. Se adauga putin ulei, framantand aluatul bine pana devine suficient de consistent, elastic si bun de intins. Apoi, se unge cu putin ulei si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se pune un sucitor peste vasul cu aluat si se acopera cu un prosop de bucatarie curat.


Se faina pe masa de lucru (ori se unge cu ulei, dupa cum preferati) si se imparte aluatul in doua bucati pentru a lucra mai usor. Se intinde prima coca intr-o foaie mai groasa. Se taie gogosile cu paharul sau cu orice forma doriti. Eu am facut din primul aluat gogosele rotunde, iar pe al doilea l-am taiat in patratele.


Se prajesc gogosile in uleiul incins pana devin maronii. Se culeg cu o paleta strecuratoare (o spumiera) mai mare intr-un vas pregatit cu prosoape de hartie, care sa absoarba surplusul de ulei. Se lasa la racit.
Se servesc cu dulceata preferata, alaturi de o cana cu lapte.

Timp total: aprox 2h 35min
Portii: 12




Pofta Buna!



Comentarii