Umbrelute de Inghetata cu iaurt si capsuni
Umbrelute de Inghetata cu iaurt si capsuni
Asteptam cu nerabdare sa vina vara si ocazia de a folosi aceste
umbrelute pentru inghetata primite de la "Mos Craciun"-Bucataras. Sunt foarte incantata
de ele, asa ca le-am inaugurat cu o inghetata de casa cu iaurt cremos si spuma
de capsuni.
Pregatind inghetata in casa, puteti controla mai bine cantitatea
de zahar, facandu-le astfel mai sanatoase.
Ingrediente:
300 g
iaurt grecesc natur (10% grasime);
2 linguri
de zahar pudra vanilat;
3 linguri de spuma de capsuni
pregatita din:
un castronel capsuni,
2 linguri zahar,
200 ml apa;
Mod
de preparare:
Spuma de capsuni:
Se
spala capsunile (fiecare foloseste cateva capsuni doreste, in functie de
posibilitati), se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa.
Se fierbe cam 15 minute, pana scade lichidul. Se da de pe foc si se lasa la
racit.
Se bate
cu mixerul sau la blender pana se face spuma.
Iese
destula spuma din aceasta cantitate, asa ca o puteti rasturna intr-un borcan
pentru dulceata si pastra la frigider pentru prajituri. Din aceasta, eu am
folosit 3 linguri.
Pentru
zaharul pudra vanilat: eu am dat la rasnita zaharul (atat cat incape intr-un
borcan) pentru a fi mai fin si il pastrez intr-un borcan cu o pastaie de
vanilie pentru a-l aroma. Din acesta, am folosit 2 linguri.
Acum,
pentru a pregati inghetata, se amesteca intr-un castron iaurtul cremos cu spuma
de capsuni mai multa sau mai putina, dupa gust. Tinand cont ca iaurtul are
tendinta de a fi acrisor, puteti adauga mai mult zahar la spuma de capsuni sau
acum, cand pregatiti inghetata, daca mai doriti. Mai departe, inghetata se
toarna in forme decorative sau intr-o cutie de plastic si se da la congelator.
Portii: 4
Timp total: 1h
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!