Inghetata de vanilie si ciocolata, cu rom si stafide
Inghetata de vanilie si ciocolata, cu rom si stafide
Ingrediente:
4
galbenusuri,
4
linguri zahar (sau dupa gust),
1 varf
de lingurita sare,
300
ml lapte,
o
pastaie de vanilie;
ciocolata
neagra 50 g pentru topit si 50 g pentru ras;
300
ml frisca lichida;
stafide, fulgi de ciocolata, esenta de rom
Mod de preparare:
Intr-o
craticioara, se bat cu un tel galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, se
toarna in fir subtire laptele fierbinte, batand ca sa devina spumoasa. Se pune craticioara pe baie de abur, se adauga
semintele de vanilie impreuna cu pastaia in crema acum ori le puteti pune in
lapte, la inceput, cand il incalziti. Se fierbe pana incepe sa se ingroase
(acum puteti scoate pastaia), o sa arate mai consistenta.
Se
da crema de oua de pe foc si se lasa la racit, apoi se toarna peste ea treptat,
frisca batuta inainte, omogenizand.
Se
separa compozitia in doua vase, combinand cu aromele preferate. Eu am pastrat
un vas cu vanilie, iar in celalalt am pus ciocolata neagra topita si doar un
pic racita, ciocolata neagra rasa, o lingurita esenta de rom si stafide.
Cremele
obtinute se toarna direct in casolete pentru inghetata sau in aparatul de facut
inghetata pentru a le mixa si raci inca 30 de minute.
Se
lasa la congelator si cand este gata, se serveste cu napolitana si decorata cu
stafide si ciocolata rasa.
Timpul
practic de pregatire este de aprox 2 ore si jumatate.
Portii: 8
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!