Omleta cu salam sasesc, verdeata si cascaval

Omleta cu salam sasesc, verdeata si cascaval

Pentru o masa satioasa de pranz am pregatit omleta cu salam sasesc, verdeata si cascaval, alaturi de salata de ardei copti.

Avem nevoie de:
6 oua;
Sare dupa gust;
Putina verdeata (marar si patrunjel);
Cateva felii de salam sasesc;
Putin cascaval ras;

Pentru salata de ardei copti:
8 ardei galbeni,
o lingurita cu otet;
6 lingurite cu apa;
un praf de sare

Mod de preparare:
Se coc ardeii (eu ii coc direct pe aragaz) si cand se innegresc, se pun deoparte intr-un vas adanc, se presara sare grunjoasa si se acopera cu un capac pentru a se aburi si curata mai usor.
Se lasa la racit.
Se curata si se taie fasii. Incercati pe cat posibil sa nu-i spalati sub jet de apa, pentru ca isi pierd din aroma. Se ruleaza fasiile pachetele si se aranjeaza intr-un castronel, se adauga sare, otet si apa.


Se sparg toate ouale intr-un vas, se bat cu putina sare, se amesteca cu salamul (sau sunca daca aveti) taiat bucatele, verdeata maruntita si cascavalul ras. Se toarna cu polonicul intr-o tigaie antiaderenta din oua, pregatindu-le sub forma de clatite. Mie, 6 oua imi ajung pentru 4 clatite.

Sugestie de servire:
Mie imi place omleta alaturi de salata de ardei copti.

Timp: aprox 1h
Portii: 4


Pofta Buna!



Comentarii