Rețete Pascale

Pulpa de porc marinata, la gratar

Pulpa de porc marinata, la gratar

Pulpa de porc marinata, fripta pe gratar, alaturi de dovlecei la gratar sau o salata de legume. O reteta de vara.

Ingrediente:
5 felii de pulpa de porc;
Pentru marinata:
2 linguri bulion;
2 catei de usturoi;
o lingurita cimbru;
sucul de la o jumatate de lamaie;
1 pahar bere;
2 linguri ulei;
Sare si piper dupa gust;
Se serveste cu: dovlecel la gratar sau salata de legume

Mod de preparare:
Fiecare prepara marinata dupa plac, eu obisnuiesc s-o prepar astfel: intr-un castron se amesteca bulionul cu berea, uleiul, sucul de la o jumatate de lamaie, putina sare, foarte putin piper negru macinat, o lingurita de cimbru si doi catei de usturoi zdrobiti. Eu folosesc bere atat la porc, cat si la pui. Puteti adauga si alte mirodenii care va plac.

Se dau feliile de carne prin sos si se lasa in acest vas cel putin 2 ore. Eu am lasat-o pe masa.


Se pregateste carnea pe gratarul electric, pana se rumeneste bine.

Se serveste cu felii de dovlecel pregatit tot pe gratar sau salata de legume.

Portii: 4
Timp total: aprox 3h 25min


Pofta Buna!

Comentarii