Taitei de casa (2)
Taitei de casa
Taitei
de casa rasuciti. Se fac destul de repede (si se mananca si mai repede),
dureaza mai mult doar ca sa se usuce. Imi plac mult pentru ca sunt mai gustosi si
ii folosesc atat in supe cat si in mancare, in loc de paste.
Ingrediente:
1 ou;
100 g faina;
un
varf de lingurita sare
Mod de preparare:
Intr-un
castron se pune putina faina, se face un spatiu in mijloc, se sparge oul, se presara
putina sare si se amesteca bine.
Se intinde
coca intr-o foaie cat se poate se subtire pe masa presarata cu faina.
Se
lasa foaia la odihnit o jumatate de ora.
Se taie
cu un cutit de patiserie dupa plac. Eu i-am taiat fasii subtiri si lungi si apoi
i-am rasucit cu degetele.
Se
lasa la uscat cateva ore, eu i-am pregatit seara, asa ca i-am lasat peste
noapte pe o tava cu faina sa se usuce bine.
Timp de
pregatire: aprox 40min
Timp de
uscare: cateva ore
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!