Dulceaţă de citrice
Dulceaţă de citrice
Am
adaptat reţeta mamei de dulceaţă de portocale la resursele şi cantităţile pe
care le-am avut. Am ales să folosesc coaja de la mai multe citrice, nu doar de
la portocale şi să le toc mărunt în loc să le fac melcişori. Veţi vedea mai
jos. Mie îmi place mult să o folosesc pentru a aroma deserturi şi în siropul de
la torturi.
Ingrediente:
Coaja de
la 2 portocale mari;
Coaja de
la 4 mandarine;
Coaja de
la 2 lămâi;
5
linguri zahăr;
2 pahare
cu apă.
Mod
de preparare:
Se spală fructele şi se usucă pe
şervete de bucătărie.
Se curaţă portocalele şi
mandarinele de coajă. Se taie mărunt cojile. Lămâile se dau pe răzătoare.
Lămâie parfumate vor contribui şi ele cu aroma lor la această dulceaţă.
Se pune pe foc o crăticioară cu
apă, iar când fierbe, se opreşte focul.
Se toarnă cojile de citrice şi se opăresc câteva minute. Se scot pe o tavă şi
se lasă la răcit.
Între timp, într-o altă cratiţă se
pun la fiert zahărul cu apa şi se lasă să fiarbă până se leagă. Când siropul
este aproape legat, se pun cojile de citrice şi se mai lasă să fiarbă cam 10
minute sau mai multicel dacă o vreţi mai legată.
Se lasă dulceaţa la răcit, apoi
se toarnă în borcan, se pune capacul şi se depozitează la loc răcoros.
Notă! Poate vi se pare puţin
zahăr, însă dacă veţi cântări cojile de citrice, veţi vedea că sunt uşoare, eu
am avut cam 250 g, iar dulceaţa a ieşit suficient de dulce. Adaptaţi zahărul la
cantitatea dumneavoastră de fructe, dar şi după preferinţe.
Timp total: aprox 40min.
Porţii: 1 borcan
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!