Tort de primăvară cu ciocolată
Tort de primăvară cu ciocolată
Un tort
de primăvară cu multă ciocolată. Am ales să prepar blatul de negresă (preferatul
meu), cremă ganache albă, cuvertură de ciocolată neagră (care se sparge
zgomotos când înfingi linguriţa), l-am decorat cu floricele şi fistic.
Ingrediente:
Pentru pandişpan:
250 g
Rama Maestro 72% grăsime;
5
linguri zahăr;
5 ouă;
un praf
de sare;
10
linguri lapte;
7
linguri făină;
un plic
praf de copt;
Pentru crema ganache albă:
200 ml frişcă
lichidă;
100 g ciocolată
albă;
Pentru cuvertura de ciocolată
neagră:
100 g
ciocolată neagră;
50 g
unt;
Pentru decor:
Nucă
rumenită;
Puţin
fistic;
Flori din
crema ganache, flori de ciocolată albă, flori roz de napolitană
Mod de preparare:
Pentru
blat: se amestecă untul sau margarina cu zahărul, se adaugă treptat ouăle, un
praf de sare, laptele, făina şi praful de copt, omogenizand. Se obţine o
compoziţie uşor lichidă care se toarnă într-o tavă rotundă cu foaie de copt şi
se da la cuptorul preîncalzit, la foc mediu, aprox 40 de minute sau până trece
testul scobitorii. Se lasă la răcit.
Pentru
crema ganache albă: se încălzeşte frişca lichidă atât cât să frigă la deget, se
toarnă peste ciocolata albă ruptă bucăţele şi se amestecă bine până se topeşte.
Se dă la frigider până se răceşte, apoi se bate ca pe frişcă, până devine
cremoasă şi mătăsoasă.
Se taie
blatul în două foi, se umple cu crema ganache, păstrând deoparte mai puţin de o
treime de cremă şi pentru decor. Se presară nucă rumenită şi măcinată şi se
adaugă capacul tortului.
Pentru
cuvertura de ciocolată neagră: se topeşte la bain-marie ciocolata neagră ruptă
bucăţele, se adaugă untul şi se amestecă bine. Se lasă un pic să se răcească,
apoi se toarnă peste tort, îmbrăcându-l cu grijă. Se dă la frigider măcar 10
minute cât să se întărească un pic glazura. Se ornează tortul cu flori din
crema ganache rămasă, flori de ciocolată albă, flori roz din napolitană şi
puţin fistic. Se dă la frigider până la servire.
Timp de
coacere: aprox 40min
Timp de
pregătire: aprox 1h 20min
Porţii: 12
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!