Ciuperci cu unt, verdeaţă şi caşcaval


Ciuperci cu unt, verdeaţă şi caşcaval

Ciuperci la cuptor cu unt, verdeaţă şi crustă aurie de caşcaval. Se pot servi ca aperitiv sau pe post de garnitură alături de altă mâncare. Noi le-am mâncat alături de şniţele şi ne-au plăcut mult.

Ingrediente:
8 ciuperci mari (aprox 450 g),
1 legătură ceapă verde,
Câteva fire de mărar şi pătrunjel,
100 g unt,
aprox  100 g caşcaval ras,
un praf de sare

Mod de preparare:
Se spală delicat ciupercile şi se curăţă de pieliţe. Se taie codiţele, pe care le tocăm cubuleţe.
Se spală ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul şi se toacă mărunt.


Într-o tigaie teflonată se încinge un pic de ulei, în care se călesc codiţele de la ciuperci până se înmoaie, acestea îşi vor lăsa suc mult, se lasă până se reduce sucul, apoi se adaugă verdeţurile, un praf de sare şi se mai călesc împreună un pic. Se dau de pe foc. Acest proces durează aprox 10 minute.

Se umple ciupercile cu amestecul pregătit mai devreme, se presară pe fiecare puţin caşcaval ras şi un cub de unt, apoi se aşază într-o tavă în care am pus un strat subţire de ulei şi puţin unt din loc în loc. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, până când caşcavalul formează o crustă aurie.

Timp total de prepare: aprox 35min
Porţii: 4


Poftă Bună!

Comentarii