Ciuperci cu unt, verdeaţă şi caşcaval
Ciuperci cu unt, verdeaţă
şi caşcaval
Ciuperci
la cuptor cu unt, verdeaţă şi crustă aurie de caşcaval. Se pot servi ca
aperitiv sau pe post de garnitură alături de altă mâncare. Noi le-am mâncat alături
de şniţele şi ne-au plăcut mult.
Ingrediente:
8 ciuperci
mari (aprox 450 g),
1 legătură
ceapă verde,
Câteva fire
de mărar şi pătrunjel,
100 g
unt,
aprox 100 g caşcaval ras,
un praf
de sare
Mod
de preparare:
Se spală
delicat ciupercile şi se curăţă de pieliţe. Se taie codiţele, pe care le tocăm cubuleţe.
Se spală
ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul şi se toacă mărunt.
Într-o
tigaie teflonată se încinge un pic de ulei, în care se călesc codiţele de la
ciuperci până se înmoaie, acestea îşi vor lăsa suc mult, se lasă până se reduce
sucul, apoi se adaugă verdeţurile, un praf de sare şi se mai călesc împreună un
pic. Se dau de pe foc. Acest proces durează aprox 10 minute.
Se umple
ciupercile cu amestecul pregătit mai devreme, se presară pe fiecare puţin caşcaval
ras şi un cub de unt, apoi se aşază într-o tavă în care am pus un strat subţire
de ulei şi puţin unt din loc în loc. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc
mic, până când caşcavalul formează o crustă aurie.
Timp
total de prepare: aprox 35min
Porţii:
4
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!