Friganele
Friganele
Pentru mine, friganelele, gogosile, mirosul de vinete coapte si aroma
de dulceata care fierbe sunt o parte din aromele copilariei. Nu am mai facut
demult friganele si toata lumea ar fi mancat ceva dulce, asa ca am pregatit
cateva, folosind o paine mai veche. Unii le-au mancat cu zahar pudra, altii
simple, altii cu smantana mai grasa si gem de mure de casa.
Ingrediente:
3 oua,
O
paine mai veche,
Un
praf de sare,
Un
pahar cu lapte
Pentru
decor:
zahar pudra
ori smantana 20% si gem de
mure
Mod
de preparare:
Intr-un
castron mai inalt, se bat cu un tel ouale cu laptele si un praf de sare.
Se
feliaza o paine mai veche (de o zi sau doua), apoi se scufunda fiecare felie in
amestecul de oua cu lapte si se scoate repede pe o farfurie.
Cand
eram mici, tata prajea friganelele intr-un tuci cu ulei incins, acum i-am
rasfatat eu pentru ai mei si le-am pregatit intr-o tigaie antiaderenta cu putin
ulei incins. Ce-i drept, tot tata le face cele mai bune.
Cand friganelele
au devenit aurii-brune, se scot pe o tava pregatita cu servete de hartie care
sa absoarba surplusul de ulei. Se lasa la racit si se servesc cu smantana (20 %
grasime), gem de mure sau pudrate cu zahar.
Timp de prgatire:
aprox 10 min
Timp de gatire: 30 min
Timp de gatire: 30 min
Portii:
6
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!