Orez cu lapte (2018)


Orez cu lapte

Obişnuiesc să pregătesc orez cu lapte destul de des, uneori şi o dată pe săptămână, este gustos,dar şi săţios dacă simţi nevoia să mănânci ceva mai pe seară. Este bun şi rece, aşa că se poate lua la pachet a doua zi, la serviciu. De data aceasta, am vrut să transform acest desert simplu în ceva deosebit şi, ca să le răsfăţ şi pe mama şi pe sora mea, cărora le plac tot felul de mirodenii, le-am decorat orezul cu dulceaţă de trandafiri, stafide, coajă de citrice şi fistic.

Ingrediente:
3 litri lapte,
500 g orez,
6 linguri cu zahăr,
O jumătate de linguriţă cu sare,
1 linguriţă zahăr vanilat Bourbon,
coajă rasă de lămâie,
coajă de portocală ţinută în zahăr, la borcan,
puţin fistic,
stafide

Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert, cu sarea, la foc potrivit. Când începe să fiarbă, se adaugă orezul spălat bine în apă rece şi se dă focul mic. Se amestecă mai des, ca să nu se lipească şi să nu dea de pe foc, pentru că are tendinţa să se umfle.
Când începe să se îngroaşe (sa se închege, să se lege) e timpul să se adauge zahărul, zahărul vanilat Bourbon şi apoi se mai lasă la fiert cam 5 minute.
După ce se dă pe foc, se toarnă în castroane, se decorează cu stafide, coajă de citrice, fistic mărunţit şi dulceaţă de trandafiri, care îi vor da o aromă deosebită.


Porţii: 8
Timp: aprox 1h



Poftă Bună!


Comentarii