Prajitura cu vanilie si fructe de padure
Prajitura cu vanilie si fructe de padure
Am
avut de facut o prajitura in timp scurt, asa ca am pregatit ceva rapid dar
racoritor, cu pandispan insiropat, crema de vanilie, crema de fructe de padure,
frisca, confetti si floricele de zahar.
Ingrediente:
Pentru
pandispan:
5 oua;
4
linguri zahar;
4
linguri (cu varf) faina;
150 ml
ulei;
un varf
lingurita sare;
un
plic praf de copt;
pentru
sirop:
400 ml
apa;
3
linguri zahar;
2
lingurite esenta de rom;
Pentru
crema de vanilie:
1 plic
crema de vanilie;
250 ml
lapte;
2
linguri zahar;
Pentru
crema de fructe de padure:
1 plic
crema de fructe de padure;
250 ml
lapte;
2
linguri zahar;
Pentru
decor:
150 ml
frisca lichida;
Confetti
si floricele de zahar
Mod
de preparare:
Se bat
spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul, galbenusurile,
uleiul, faina si praful de copt. Se transfera intr-o tava cu hartie de copt, se
coace la foc mediu aprox 20 de minute sau pana devine auriu. Se lasa la racit.
Se
prepara siropul din apa si zahar, se fierb aprox 5 minute, se da de pe foc, se
adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Se
prepara crema de vanilie amestecand praful pentru crema cu laptele si zaharul
pana devine consistenta. Se prepara la fel si crema de fructe de padure.
Pentru
decor: se taie pandispanul in doua foi, se insiropeaza, se intinde un rand de
crema de vanilie si un rand de crema de fructe de padure.
Se
bate cu mixerul frisca lichida, se imbraca in frisca si se decoreaza cu cremele
ramase si cu bombonelele colorate.
Timp
total: 60min;
Portii:
16
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!