Rețete de post

Pui întreg cu legume la cuptor


Pui întreg cu legume la cuptor

Pui întreg pe suport pentru cuptor, cu cartofi, morcovi, frunze de usturoi verde, ciuperci, vin alb şi mirodenii.

Ingrediente:
1 pui,
500 g cartofi noi,
3 morcovi,
100 g unt,
Câteva ciuperci,
Câteva frunze de usturoi verde,
Câteva măsline kalamata,
Câteva roşii cherry,
1 pahar cu vin alb,
3 pahare cu apă,
Ulei,
1 lingură mirodenii: sare, cimbru, oregano, boia dulce, rozmarin

Mod de preparare:
Se pârleşte puiul, se spală, se introduce pe sub piele untul şi se masează. Se pune pe suportul special pentru cuptor. Se unge pielea cu ulei, vinul şi apoi se freacă cu mirodenii.
Se mai adaugă în tavă cartofii noi în coajă, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe, morcovii şi ciupercile spălate şi tăiate, apoi frunzele de usturoi verde, roşioare cherry şi câteva măsline kalamata. Se presară şi pe ele mirodenii.


Se adaugă ulei şi apă în tavă, apoi se dau la cuptorul preîncălzit, aprox 1 oră şi jumătate la foc mediu.

Timp de pregătire: 20min
Timp de coacere: 1h 30min
Porţii: 6




Poftă Bună!


Comentarii