Pui întreg cu legume la cuptor
Pui întreg cu legume la
cuptor
Pui întreg pe suport pentru cuptor, cu cartofi, morcovi,
frunze de usturoi verde, ciuperci, vin alb şi mirodenii.
Ingrediente:
1 pui,
500 g cartofi noi,
3 morcovi,
100 g unt,
Câteva ciuperci,
Câteva frunze de usturoi verde,
Câteva măsline kalamata,
Câteva roşii cherry,
1 pahar cu vin alb,
3 pahare cu apă,
Ulei,
1 lingură mirodenii: sare, cimbru, oregano, boia
dulce, rozmarin
Mod de preparare:
Se pârleşte puiul, se spală, se introduce pe sub piele
untul şi se masează. Se pune pe suportul special pentru cuptor. Se unge pielea
cu ulei, vinul şi apoi se freacă cu mirodenii.
Se mai adaugă în tavă cartofii noi în coajă, spălaţi şi
tăiaţi cubuleţe, morcovii şi ciupercile spălate şi tăiate, apoi frunzele de
usturoi verde, roşioare cherry şi câteva măsline kalamata. Se presară şi pe ele
mirodenii.
Se adaugă ulei şi apă în tavă, apoi se dau la cuptorul
preîncălzit, aprox 1 oră şi jumătate la foc mediu.
Timp de pregătire: 20min
Timp de coacere: 1h 30min
Porţii: 6
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!