Brioşe cu ciocolată


Brioşe cu ciocolată

Brioşe cu ciocolată, decorate cu zmeură şi dulceaţă de cireşe.

Ingrediente:
3 ouă,
3 linguri zahăr,
un vârf linguriţă sare,
85 ml ulei,
un vârf linguriţă praf de copt,
3 linguri făină,
1 lingură cacao,

Pentru crema de ciocolată:
200 ml frişcă lichidă,
100 g ciocolată amăruie,

Pentru decor:
Zmeură,
dulceaţă de cireşe

Mod de preparare:
Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul,  făina, cacaoa şi praful de copt. Se obţine o compoziţie moale, pufoasă care se toarnă într-o tavă pentru brioşe. Ţineţi cont să nu umpleţi forma până sus, pentru că ele se umflă la copt.
Se coc la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 20 minute. Se lasă la răcit.


Pentru crema de ciocolată: se încălzeşte pe foc mic, într-un ibric, frişca lichidă atât cât să frigă la deget, se toarnă în castronul în care am mărunţit ciocolată şi se amestecă bine. Se lasă la răcit, apoi se bate cu mixerul ca la frişcă, până devine consistentă, dar nu tare.

Asamblare şi decor: fiecare brioşă se deorează cu cremă de ciocolată şi zmeură sau dulceaţă de cireşe.

Timp de coacere: aprox 20min
Timp de pregătire: 40min
Porţii: 5
  




Poftă Bună!

Comentarii