Tort Anca


Tort Anca
Pentru ziua mea, am pregătit un tort răcoritor şi parfumat cu blat de nucă (preferatul familiei), cremă de cafea, zmeură şi afine.

Ingrediente:
pentru blat avem nevoie de:
6 ouă;
un vârf linguriţă sare;
4 linguri zahăr;
7 linguri nucă;
2 linguri făină;
Un plic praf de copt;

pentru sirop avem nevoie de:
apă 400 ml;
2 linguri zahăr;
Esenţă de rom;

pentru crema de cafea:
250 g mascarpone;
200 ml frişcă lichidă;
3 linguri zahăr pudră;
1 plic zahăr vanilat Bourbon;
O linguriţă cafea măcinată;
O linguriţă ness

pentru decor:
frişcă lichidă 100 ml;
margarete Dr.Oetker;
afine şi zmeură

Mod de preparare:
Se spală fructele şi se usucă pe un prosop de hârtie.

Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu mixerul cu un praf de sare şi când se întăreşte uşor bezeaua, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Se toarnă compoziţia într-o cratiţă rotundă înaltă, pregătită cu foaie de copt şi se dă la cuptor cam 30 de minute sau până se rumeneşte uşor.

Pentru sirop: se prepară la foc mic siropul din apă şi zahăr, lăsând să fiarbă cam 5 minute, după care se dă de pe foc şi se adaugă esenţă de rom după gust.

Pentru crema de cafea: se bate cu mixerul crema mascarpone împreună cu frişca lichidă, până devine cremoasă. Apoi se adaugă zahărul, zahărul vanilat Bourbon, cafeaua şi nessul şi se mai amestecă un pic.

Pentru asamblare şi decor: după ce s-au răcit blatul şi siropul, se taie blatul în trei părţi şi se însiropează. Peste baza tortului se întinde cu o spatulă o treime din cremă, se presară zmeura, apoi a doua foaie de tort, a doua treime de cremă, acum se presară afinele şi se pune capacul. Se îmbracă în crema rămasă, se ornează cu frişcă bătută în prealabil, flori şi frunze de napolitană, afine şi zmeură. Se dă la rece până la servire.

Porţii: 15
Timp de gătire: 30min
Timp de pregătire: aprox 1h 30min
  


  
Poftă Bună!

Comentarii