Ardei umpluti cu carne de porc
Ardei umpluți cu carne de porc
Am ales
să pregătesc această rețetă așa cum îmi plac mie mai mult ardeii umpluți: cu
carne de porc și cu mult sos. În plus, am pus printre ei roșioare, pentru gust
și aromă. I-am dat la cuptor, să se gătească cât mai bine și pentru a se rumeni
bine ardeii, apoi i-am mai ținut un pic pe aragaz pentru a scădea sosul și a-l
îngroșa cu puțină făină. Pentru ca această mâncare să nu fie greoaie, am umplut
ardeii cu carnea crudă amestecată cu orez, nu călită.
Timp de
pregătire: 40min
Timp de
gătire: 1h 10min
Porții:
5
Ingrediente:
11 ardei
graşi,
4 roşii
mici,
700 g
carne de porc,
O felie
de pâine înmuiată în apă,
1 ceapă
albă,
1
linguriţă sare,
100 g
orez,
1 ou,
40 ml
ulei,
1
linguriţă de făină diluată într-o ceşcuţă cu apă,
5
linguri pastă de tomate diluată în apă,
150 ml
apă călduţă,
Mărar şi
pătrunjel
Mod de preparare:
Se spală
ardeii, se decupează cu grijă cotoarele (pentru că le vom pune la loc), se
curăţă de seminţe şi se lasă la scurs.
Carnea
de porc se toacă, apoi se amestecă împreună cu orezul spălat bine, ceapa tocată
mărunt, sarea şi oul (care va lega compoziţia). Am pus şi apa şi o felie de
pâine înmuiată în apă, pentru a face amestecul mai pufos. Se umple ardeii cu
această compoziţie, se pun înapoi capacele şi se aranjează într-o cratiţă mai
mare, în care am pus un strat subţire de ulei.
Printre ardei se adaugă și roșiile spălate și tăiate mai mare.
Peste
ardei se pune pasta de tomate desfacută în apă, apoi se completează cu apă până
la nivelul capacelor.
Se dau ardeii la cuptor pentru o oră, la foc mediu, până se rumenesc frumos.
Mai departe, se scot ardeii din cuptor şi se mai ţin cam 10 minute pe aragaz, la foc mic, să scadă sosul şi să-l îngroş cu puţină făină dizolvată într-o ceşcuţă cu apă şi pusă prin strecurătoare, pentru a evita cocoloaşele.
Eu i-am servit cu smântână.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!