Castraveţi în oţet
Castraveţi în oţet
Castraveţi
în oţet cu ceapă, mărar şi mirodenii, după o reţetă pe care am învăţat-o de la
mama.
Ingrediente:
1.5 kg castraveţi,
1 l apă,
200 ml oţet,
2
linguriţe sare,
1 lingură
zahăr,
o ceapă
albă,
câteva
foi de dafin,
boabe de
piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar de la Delikat,
câteva
flori de mărar
Mod
de preparare:
Se spală
bine borcanele.
Se spală
castraveţii şi se aşază în borcane. Se presară printre castraveţi rondele de
ceapă, boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar.
Se pun
la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea (eu păstrez proporţia 2 linguriţe cu
sare la un litru de apă) şi foile de dafin, iar din momentul în care încep să
fiarbă se lasă câteva clocote (asta înseamnă cam 7 minute).
Se aşază cuţite sub borcane ori se pun borcanele pe chiuvetă (ca
să nu crape). Se toarnă lichidul fierbinte în borcane. Se pun deasupra
flori de mărar, se îndeasă cu grijă şi se pun tijele de la mărar astfel încât
să ţină bine castraveţii. Se pun capacele la borcane, apoi se ţin întoarse cu capul în jos şi se
acoperă cu un prosop de bucătărie până se răcesc. Se depozitează la loc răcoros.
Timp: 30min
Eu am obţinut
3 borcane.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!