Foietaj împletit cu carne şi ierburi italiene
Foietaj împletit
cu carne şi ierburi italiene
Îmi plac mult împletiturile, de aceea încerc
de fiecare dată alt model. De data aceasta, am umplut un aluat de foietaj cu
carne de porc şi noile ierburi italiene pe care le-am primit de la Delikat şi care mi-au plăcut mult, apoi
am făcut o împletitură pentru un aspect special.
Ingrediente:
400 g
aluat foietaj,
400 g
carne tocată de porc,
1 morcov
ras,
Sare-după
gust,
O
linguriţă boia dulce Delikat,
O
linguriţă ierburi italiene Delikat,
1 ou
pentru carne,
1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Se lasă
aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei.
Pentru
umplutura: carnea tocată de porc se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei
încins, se adaugă morcovul ras şi sare, după gust. Când este bine făcută, se dă
de pe foc, se lasă un pic la răcit. Apoi se adaugă oul bătut bine împreună cu
ierburile italiene şi boiaua dulce şi se amestecă.
Foaia
din aluat foietaj se crestează pe mijloc, se împleteşte după plac, apoi se
întoarce foaia pe dos pentru a adăuga şi întinde cu grijă umplutura. Se
împătureşte, suprapunând doar un pic marginile foii, acolo unde se îmbină.
Astfel, când o întoarcem. împletitura se va vedea pe faţă. Se unge cu ou şi se
aşază într-o tavă cu foaie de copt. Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru
aprox 30 de minute sau până se rumeneşte.
Timp de
pregătire: aprox 30min
Timp de
coacere: 30min
Porţii: 8
Poftă Bună!
Distincții:
Rețetă premiată de revista Practic în Bucătărie
și publicată în nr. 2 din ianuarie 2019
Rețetă premiată de revista Click! pentru femei!
și publicată în nr. 35 din august 2018
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!