Foietaj împletit cu carne şi ierburi italiene


Foietaj împletit cu carne şi ierburi italiene

Îmi plac mult împletiturile, de aceea încerc de fiecare dată alt model. De data aceasta, am umplut un aluat de foietaj cu carne de porc şi noile ierburi italiene pe care le-am primit de la Delikat şi care mi-au plăcut mult, apoi am făcut o împletitură pentru un aspect special.

Ingrediente:
400 g aluat foietaj,
400 g carne tocată de porc,
1 morcov ras,
Sare-după gust,
O linguriţă boia dulce Delikat,
O linguriţă ierburi italiene Delikat,
1 ou pentru carne,
1 ou pentru uns

Mod de preparare:
Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei.

Pentru umplutura: carnea tocată de porc se rumeneşte într-o tigaie cu puţin ulei încins, se adaugă morcovul ras şi sare, după gust. Când este bine făcută, se dă de pe foc, se lasă un pic la răcit. Apoi se adaugă oul bătut bine împreună cu ierburile italiene şi boiaua dulce şi se amestecă.


Foaia din aluat foietaj se crestează pe mijloc, se împleteşte după plac, apoi se întoarce foaia pe dos pentru a adăuga şi întinde cu grijă umplutura. Se împătureşte, suprapunând doar un pic marginile foii, acolo unde se îmbină. Astfel, când o întoarcem. împletitura se va vedea pe faţă. Se unge cu ou şi se aşază într-o tavă cu foaie de copt. Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru aprox 30 de minute sau până se rumeneşte.


Timp de pregătire: aprox 30min
Timp de coacere: 30min
Porţii: 8

  

Poftă Bună!

Comentarii