Stafide de casă din struguri albi
Stafide de casă
din struguri albi
Am tot
nimerit în ultima vreme stafide (cumpărate) râncede sau cu un gust neplăcut, aşa
că m-am hotărât să mi le fac eu. Am întrebat-o pe mama cum făcea bunica, dar
pentru că la apartament nu e ca la ţară, m-am adaptat şi le-am uscat la cuptor,
cam în două zile, în mai multe reprize.
Ingrediente:
2 kg
struguri albi fără seminţe
Mod de preparare:
Se spală
strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini.
Se răsfiră
boabele pe o tavă cu hârtie de copt. Eu am încercat o serie cu hârtie şi o
serie fără. Boabele conţinând apă, se lipesc de tavă şi au tendinţa să se ardă
uşor, aşadar mie mi-a prins mai bine hârtia de copt.
Se încălzeşte
cuptorul, apoi se face focul foarte mic. Se dă tava la cuptor şi se amestecă
des în boabe. Se stinge focul, iar după ce se răceşte cuptorul, se repetă
procedeul.
Pentru că
nu am deshidrator, eu aşa usuc şi strugurii şi legumele: în mai multe reprize,
ceea ce poate dura cam o zi-două.
Din 2 kg
de struguri se obţin 160 g de stafide. E mult, e puţin? Pentru mine e suficient,
pentru că am umplut o cutiuţă din aceea de la mascarpone. Le-am pus pe un şervet,
în cutia pe care o ţin cu capacul închis. Am rămas surprinsă că sunt aşa de aromate
şi de gustoase, nu se compară cu cele din comerţ.
P.S. La
una dintre serii, am adăugat în tavă câteva prune şi nuci, şi ce gustoase au
fost!
Timp de
pregătire: 15min
Timp de
uscare: aprox 48 h
Porţii:
8
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!