Chifle cu fasole bătută, cabanoşi şi murături
Chifle cu fasole bătută, cabanoşi şi murături
Îmi place
mult fasolea bătută alături de murături şi, de obicei, pregătesc fasolea bătută
cu ceapă călită şi bulion, dar acum am vrut ceva simplu, aşa că am umplut
câteva chifle cu susan cu fasole bătută, lăsată simplă, fără stratul de ceapă,
aşa că am adăugat cârnaţi prăjiţi (cabanoşii sunt preferaţii mei) şi
trandafiraşi făcuţi din castraveţi muraţi. Este o reţetă făcută acum mai mult
timp, dar m-am gândit că ar fi potrivit s-o postez acum pentru 1 Decembrie.
Ingrediente:
8 chifle
kaizer cu susan,
300 g
fasole boabe,
4
cârnaţi cabanos,
3
castraveţi muraţi,
1 ceapă,
1
morcov,
3 căţei
de usturoi,
Sare,
după gust,
O
lingură ulei
Mod
de preparare:
Se lasă
fasolea la înmuiat câteva ore, să se hidrateze bine. Se pune fasolea la fiert
cu apă şi puţină sare, se ia spuma, apoi se schimbă apa. Când începe să clocotească
din nou, se mai poate adăuga sare, dacă e nevoie, apoi şi ceapa tăiată în patru
şi morcovul tăiat rondele.
După ce
s-a fiert fasolea, se dă de pe foc, se lasă un pic la răcit, se scurge de apă,
păstrând un pic într-un castron, dacă e nevoie pentru a o subţia. Se dă la
blender cu tot cu legume, cu atenţie pentru că e caldă încă. Acum se adaugă
usturoiul zdrobit şi o lingură cu ulei.
Se aşază
fasolea frumos în chiflele tăiate în jumătăţi, se decorează cu cârnaţii prăjiţi
şi tăiaţi rondele şi cu trandafiraşi făcuţi din castraveţi muraţi tăiaţi fâşii
lungi. Fasolea
rămasă se poate servi şi numai cu murături.
Timp de
pregătire: 20 min,
Timp de
gătire: 1h 30min
Porţii: 8
Poftă Bună!
Distincții:
Rețetă premiată de revista Practic în Bucătărie
și publicată în nr. 2 din ianuarie 2019.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!