Platou cu afumătură, cartofi, ouă, mazăre şi ciuperci
Platou
cu afumătură, cartofi, ouă, mazăre şi ciuperci
Am cumpărat nişte afumătură de
casă, însă am nimerit-o prea grasă pentu a o mânca aşa, astfel că am păstrat-o
pentru a o găti la cuptor. Acum i-a venit rândul şi am pregătit un platou de
toamnă cu felii de porc aşezate între felii de afumătură de casă, cartofi, ouă,
mazăre, ciuperci şi mirodenii. Ne-a plăcut mult că afumătura a
impregnat restul ingredientelor cu aroma ei.
Ingrediente:
4 felii pulpă de porc,
4 felii afumătură de casă,
5 cartofi,
O mână de mazăre (eu am avut congelată),
Câteva ciuperci champignon
proaspete,
4 ouă,
o linguriţă amestec mirodenii: cimbru,
cimbrişor, oregano, boia dulce, rozmarin,
ulei,
3 pahare apă,
1 pahar bere,
Mod
de preparare:
Se desface carnea de porc cu un
cuţit pentru a-i mări supafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de
ulei se aşază feliile de carne printre feliile de afumătură.
Apoi se aşază cartofii şi ciupercile
spălate şi tăiate, mazărea congelată, se presară mirodenii şi sare, după gust,
apoi se adaugă apa şi berea.
Se dă la cuptor cam 1 h şi 30 de
minute la foc iute, să se rumenească.
Se scoate tava, se adaugă ouăle
printre legume şi se mai dă la cuptor cam 10 minute.
Timp de pregătire: 10min
Timp de coacere: aprox 1h 40min
Porţii: 4
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!