Rețete Pascale

Brioşe de sărbătoare


Brioşe de sărbătoare

În week-end am serbat 10 ani de permis, aşa că am pregătit brioşe cu cremă de ciocolată, frişcă Montare d’oro, felii de portocală şi fulgi de nea din zahăr. 

Ingrediente:
5 ouă,
4 linguri zahăr,
un vârf de linguriţă sare,
150 ml ulei,
Un plic praf de copt,
5 linguri făină,

Pentru crema de ciocolată:
150 ml frişcă lichidă Montare d’oro,
50 g ciocolată amăruie,

Pentru decor:
200 ml frişcă lichidă Montare d’oro,
O portocală;
Fulgi de nea din zahăr

Mod de preparare:
Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul,  făina şi praful de copt. Compoziţia se toarnă într-o tavă pentru brioşe în care am pus hârtiuţe de copt. Ţineţi cont să nu umpleţi forma până sus, pentru că ele se umflă la copt.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 15-20 minute. Se lasă la răcit.



Pentru crema de ciocolată: se încălzeşte pe foc mic, într-un ibric, frişca lichidă atât cât să frigă la deget, se adaugă ciocolata amăruie, se amestecă până se topeşte ciocolata, apoi se dă la frigider, să se răcească bine. Apoi se bate cu mixerul ca la frişcă, până devine consistentă, dar nu tare.


Separat, se bate frişca lichidă, pentru decor.


Montare şi decor: fiecare brioşă se scobeşte de miez, se umple cu crema de ciocolată, apoi se decorează cu frişcă, felii de portocală şi fulgi de nea din zahăr.

Timp de coacere: aprox 15-20min fiecare tavă
Timp de pregătire: 40min
Porţii: 16






Poftă Bună!

Comentarii