Brioşe de sărbătoare
Brioşe de sărbătoare
În
week-end am serbat 10 ani de permis, aşa că am pregătit brioşe cu cremă de ciocolată,
frişcă Montare d’oro, felii de portocală şi fulgi de nea din zahăr.
Ingrediente:
5 ouă,
4
linguri zahăr,
un vârf
de linguriţă sare,
150 ml
ulei,
Un plic praf
de copt,
5 linguri
făină,
Pentru crema
de ciocolată:
150 ml frişcă
lichidă Montare d’oro,
50 g ciocolată
amăruie,
Pentru
decor:
200 ml
frişcă lichidă Montare d’oro,
O
portocală;
Fulgi de
nea din zahăr
Mod
de preparare:
Pentru
brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se
adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, făina
şi praful de copt. Compoziţia se toarnă într-o tavă pentru brioşe în care am
pus hârtiuţe de copt. Ţineţi cont să nu umpleţi forma până sus, pentru că ele
se umflă la copt.
Se dă
tava la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 15-20 minute. Se lasă la răcit.
Pentru
crema de ciocolată: se încălzeşte pe foc mic, într-un ibric, frişca lichidă
atât cât să frigă la deget, se adaugă ciocolata amăruie, se amestecă până se
topeşte ciocolata, apoi se dă la frigider, să se răcească bine. Apoi se bate cu
mixerul ca la frişcă, până devine consistentă, dar nu tare.
Separat,
se bate frişca lichidă, pentru decor.
Montare şi decor: fiecare brioşă se scobeşte de miez, se umple cu crema de ciocolată,
apoi se decorează cu frişcă, felii de portocală şi fulgi de nea din zahăr.
Timp de
coacere: aprox 15-20min fiecare tavă
Timp de
pregătire: 40min
Porţii: 16
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!