Vol-au-vent cu carnati, oua si cascaval
Vol-au-vent cu cârnaţi, ouă şi caşcaval
În weekend am pregătit pentru ai mei o gustare
rapidă din aluat foietaj cu rondele de cabanos, ouă, iar pe unele am pus
ciuperci.
Ingrediente:
400 g
aluat foietaj,
1 cârnat
cabanos,
2 ouă,
Un praf de sare,
Câteva ciuperci proaspete,
Caşcaval ras, după plac
Mod de preparare:
Se lasă
aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei.
Se decupează
sfere din foaia de aluat: unele mai
mari pentru bază, altele la fel de mari dar se vor găuri în mijloc cu un păhărel,
pentru a le scoate marginea şi a le lipi peste celelalte sfere. Nu uitaţi să
ungeţi cu puţin ou înainte şi să presaţi bine marginile, ca să nu curgă în tavă.
Se adaugă pe fiecare sferă rondele de cârnăciori şi
se umple cu o linguriţă-două din ouăle bătute cu un praf de sare. Puteţi folosi
cârnaţi picanţi, dacă vreţi, sunt o gustare bună de după amiază.
Pe unele am pus şi ciuperci proaspete, curăţate,
tocate şi rumenite un pic într-o tigaie, fără ulei, fără sare (pentru că am pus
sare în ouă).
Se mai ung un pic cu ou şi se ornează cu caşcaval.
Se aşază apoi într-o tavă cu hârtie de copt şi se
dau cuptor cam 25 de minute sau până se rumenesc, la foc mic, pentru ca aluatul
să nu rămână crud în mijloc. Veţi vedea că se vor umfla mult.
Timp de
pregătire: 15 min
Timp de coacere:
25 min
Porţii: 15
bucăţi
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!