Musaca (8)


Musaca

Îmi place mult musacaua și o pregătesc destul de des. Este bună și ca pachet la serviciu, dacă e așezată într-o casoletă cu un capac bun, astfel încât să nu curgă. Îmi place să adaug și verdețuri proaspete și un sos cu smantana care sa-i dea savoare.

Porții: 6

Timp de pregătire: aprox 20 min

Timp de gătire: aprox 40 min

La cuptor: 30


Ingrediente:
1 kg cartofi,
50 g unt,
500 g carne de porc,
2 linguri ulei,
Sare, după gust,
Câteva fire de mărar şi de pătrunjel,
3 ouă,
3 linguri smântână, 
150 ml lapte,
100 g caşcaval ras,
frunze de ceapă verde, după gust

Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se spală, se taie cuburi mari şi se pun la fiert cu apă şi o linguriță cu sare. Odată fierţi, se scurg de apă, se adaugă untul şi se bat piure.

Se dă carnea de porc la mașina de tocat, apoi se căleşte într-o tigaie cu puţin ulei încins. Se adaugă sare upă gust şi se rumeneşte bine. Se dă de pe foc, se lasă un pic la răcit, apoi se adaugă un ou și verdeaţa tocată mărunt.

Într-o tavă unsă cu puţin ulei, se întinde jumătate din piureul de cartofi, carnea călită, apoi restul de piure.
Separat, într-un castronel, se bat două ouă cu 3 linguri (sau după gust) smântână şi laptele, apoi se toarnă peste musaca. Se presara caşcavalul ras.


Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 35 de minute sau până capătă o crustă aurie spre maroniu deschis.

Sugestie de servire: mie îmi place să decorez fiecare porție cu puțină smântână și ceapă verde tăiată rondele subțiri.





Poftă Bună!

Comentarii