Pilaf cu pipote și inimi
Pilaf
cu pipote și inimi
Pentru un
prânz de sâmbătă am ales pilaf cu pipote și inimi.
Porții: 5
Timp total de pregătire: 10 min
Timp total de gătire: 1h 10 min
Ingrediente:
500 g pipote
și inimi,
Sare, după
gust,
1,5 l apă,
1
morcov,
1 ardei
gras,
1 ceapă albă,
300 g
orez,
2
linguri ulei,
O
linguriță amestec de legume deshidratate (eu am avut Sano Vita),
O legătură
ceapă verde,
5
castraveți,
1 ardei
gras roșu,
Ulei,
apă, sare și zeamă de lămâie, după gust
Mod de preparare:
Se spală
pipotele și inimile, se curăță și se crestează. Se pun la fiert într-o oală pentru
supă, cu 1,5 l apă și o linguriță rasă de sare. Se ia spuma la nevoie, apoi se
adaugă legumele spălate și tăiate grosier, eu am pus și o linguriță de amestec de legume uscate și mărunțite, care dă un gust bogat preparatului și, în plus, nu conține sare, zahăr sau conservanți. Supa este gata în aprox 40 de minute.
Se spală
bine orezul și se așază într-o cratiță în care am pus 2 linguri de ulei. Se toarnă
supa prin strecurătoare, supa ar trebui să acopere orezul cam cu trei degete. Pipotele
și inimile se adaugă și ele, se amestecă ușor, apoi se dă la cuptor, la foc
potrivit, pentru aprox 30 de minute.
Se servește
cu salată de castraveți, ardei gras roșu și ceapă verde, asezonate cu ulei,
apă, sare și zeamă de lămâie, după gust.
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!