Cârnaţi de casă (2019)
Cârnaţi
de casă
Îmi plac mult
cârnații de casă, cu boia dulce, usturoi și cimbru, sunt simpli, dar cei mai
gustoși.
Porții: 4
Timp de pregătire: 50 min
Timp de gătire: 35 min
Ingrediente:
3 kg carne
de porc;
3 căpăţâni de
usturoi;
2-3 pahare apă
caldă;
3 linguriţe sare (1
linguriţă/kg);
3 lingurițe cimbru
uscat;
2 lingurițe boia
dulce;
6 metri maţe de
porc;
Opțional: salată de
ardei copți
Mod de preparare:
Se ţin maţele
câteva ore în apă cu oţet şi se clătesc de câteva ori cu apă călduţă.
Se dau carnea de
porc și usturoiul la mașina de tocat.
Se adaugă sarea,
cimbrul, boia dulce şi apa caldă, amestecând și frământând, pentru a obține o
compoziție omogenă. Apoi se umple maţele cu carne cu ajutorul maşinii pentru
cârnați sau a mașinii de tocat carne la care am montat pâlnia pentru cârnaţi.
Se obțin: 5 cârnați
mari.
Se prăjesc în uleiul încins, dar trebuie ţinut cont să înţepăm cârnaţii (ca să nu plesnească).
Sugestie de
servire: sunt foarte gustoși alături de salată de ardei copți.
Poftă Bună!
Rețeta video:
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!