Cârnaţi de casă (2019)


Cârnaţi de casă
Îmi plac mult cârnații de casă, cu boia dulce, usturoi și cimbru, sunt simpli, dar cei mai gustoși.

Porții: 4
Timp de pregătire: 50 min
Timp de gătire: 35 min

Ingrediente:
3 kg carne de porc;
3 căpăţâni de usturoi;
2-3 pahare apă caldă;
3 linguriţe sare (1 linguriţă/kg);
3 lingurițe cimbru uscat;
2 lingurițe boia dulce;
6 metri maţe de porc;
Opțional: salată de ardei copți

Mod de preparare:
Se ţin maţele câteva ore în apă cu oţet şi se clătesc de câteva ori cu apă călduţă.
Se dau carnea de porc și usturoiul la mașina de tocat.

Se adaugă sarea, cimbrul, boia dulce şi apa caldă, amestecând și frământând, pentru a obține o compoziție omogenă. Apoi se umple maţele cu carne cu ajutorul maşinii pentru cârnați sau a mașinii de tocat carne la care am montat pâlnia pentru cârnaţi.


Se obțin: 5 cârnați mari.

Se prăjesc în uleiul încins, dar trebuie ţinut cont să înţepăm cârnaţii (ca să nu plesnească).



Sugestie de servire: sunt foarte gustoși alături de salată de ardei copți.



Poftă Bună!
Rețeta video:

Comentarii