Saratele cu susan, cascaval, in si chimen
Saratele cu susan, cascaval, in si chimen
Am folosit noul mix
de la Dr Oetker pentru saratele, am adaugat cascaval ras, seminte de susan, in
si chimen. Au iesit o bunatate.
Ingrediente:
100 g brânză rasă,
100 g smântână,
100 g unt moale,
In plus:
1 gălbenuș de ou
200 g cascaval ras,
Seminte de in, dupa
gust,
Seminte de susan,
dupa gust,
Chimen, dupa gust
Mod de preparare:
Intr-un castron mai
mare, se amesteca mixul pentru saratele cu branza rasa, smantana si untul la
temperatura camerei. Se rastoarna pe masa, se framanta pana se obtine un aluat
bun de intins. Se da la frigider o jumatate de ora, pentru a lucra mai usor cu
el.
Se taie aluatul in
doua bucati, iar ce nu folosim imediat se da la frigider.
Se intinde primul
aluat in foaie mai grosuta, pe masa presarata cu faina. Se unge foaia cu galbenus,
se presara cascavalul ras, seminte de in si de susan si chimen (care se poate
da la rasnita).
Se taie aluatul in fasii
subtiri sau mai grosute, dupa cum va place, cu ajutorul unei role pentru patiserie.
Se asaza saratelele
in tava pregatita cu foaie de copt si se dau la cuptorul preincalzit, la foc
mediu, pana devin aurii. Daca aluatul e intins mai grosut, saratelele ies mai
fragede, iar daca aluatul e subtire, ies mai crocante. Se pregateste la fel si
al doilea aluat.
Se obtin 4 tavi cu
saleuri.
Se pot pastra in
cutii metalice pentru prajituri.
Pot fi luate si la
pachet.
Timp pregatire 45
min
Timp gatire: aprox 20
min per tava
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!