Rețete Pascale

Saratele cu susan, cascaval, in si chimen


Saratele cu susan, cascaval, in si chimen

Am folosit noul mix de la Dr Oetker pentru saratele, am adaugat cascaval ras, seminte de susan, in si chimen. Au iesit o bunatate.

Ingrediente:
100 g brânză rasă,
100 g smântână,
100 g unt moale,

In plus:
1 gălbenuș de ou
200 g cascaval ras,
Seminte de in, dupa gust,
Seminte de susan, dupa gust,
Chimen, dupa gust

Mod de preparare:
Intr-un castron mai mare, se amesteca mixul pentru saratele cu branza rasa, smantana si untul la temperatura camerei. Se rastoarna pe masa, se framanta pana se obtine un aluat bun de intins. Se da la frigider o jumatate de ora, pentru a lucra mai usor cu el.
Se taie aluatul in doua bucati, iar ce nu folosim imediat se da la frigider.
Se intinde primul aluat in foaie mai grosuta, pe masa presarata cu faina. Se unge foaia cu galbenus, se presara cascavalul ras, seminte de in si de susan si chimen (care se poate da la rasnita).

Se taie aluatul in fasii subtiri sau mai grosute, dupa cum va place, cu ajutorul unei role pentru patiserie.

Se asaza saratelele in tava pregatita cu foaie de copt si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana devin aurii. Daca aluatul e intins mai grosut, saratelele ies mai fragede, iar daca aluatul e subtire, ies mai crocante. Se pregateste la fel si al doilea aluat.
Se obtin 4 tavi cu saleuri.
Se pot pastra in cutii metalice pentru prajituri.
Pot fi luate si la pachet.

Timp pregatire 45 min
Timp gatire: aprox 20 min per tava

  



Pofta Buna!

Comentarii