Crema de zahar ars (2016)
Crema de zahar ars
Aceasta e reteta mea preferata de vara, pe care am invatat-o de la
mama :)
Ingrediente:
1
litru de lapte;
zahar:
6 linguri pentru ars + 3 linguri pentru compozitie;
8 oua;
esenta
de rom dupa gust;
Optional:
vanilie.
Mod
de preparare:
Se pun
6 linguri cu zahar intr-o cratita mare, rotunda si se topesc pana se caramelizeaza
si se roteste cratita astfel incat acest caramel sa acopere si peretii
cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Se lasa
cratita deoparte, sa se raceasca.
Se
fierbe laptele. Separat, intr-un vas adanc se bat bine cu un tel ouale cu cele
3 linguri de zahar, la care, optional,
puteti adauga si seminte de vanilie, daca aveti. Se adauga laptele cald cu
polonicul. Nu-l puneti pe tot odata, sa nu se branzeasca. Se bate cu telul tot
timpul.
Se pune
amestecul in cratita in care am caramelizat zaharul mai devreme, care intre
timp s-a racit si se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se face
maroniu (cam 30 de minute).
Cand
se scoate din cuptor, se adauga si esenta de rom si se lasa la racit la
temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se rastoarna intr-un vas adanc, apoi se
da la frigider.
Se
serveste rece.
Timp: aprox 1h
Portii:
12
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!