Cartofi falsi, umpluti cu carne de porc
Cartofi falși, umpluți cu carne de porc
Am văzut
tot felul de cartofi falși, cu diverse umpluturi, în toate cazurile, prăjiți.
Eu am ales să fac un aluat undeva între pâine și plăcintă, mai puțin grețos de
altfel, apoi i-am dat la cuptor. Au ieșit foarte buni!
Timp de pregătire: 1 h
Timp de răcire: 30 min
Timp de coacere: 15 min
Porţii: 15 cartofi
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 kg
cartofi albi,
650 g
făină,
1 ou,
Pentru umplutură:
500 g
carne de porc,
1
linguriță ulei,
1
linguriță mix mirodenii de casă,
125 g
mozzarella,
În plus:
1 ou,
100 g
cașcaval ras
Mod
de preparare:
Aluatul:
Fierbi
cartofii, îi scurgi de apă și îi pasezi, apoi îi lași la răcit.
Într-un
bol amesteci piureul cu oul și făină cât cuprinde. Acest aluat este un pic
dificil din cauza glutenului din cartofi. Eu am avut niște cartofi albi, vechi,
zemoși, care au necesitat destulă făină. Am precizat cantitatea la ingrediente,
însă ține cont de soiul pe care îl ai la
îndemână când pregătești rețeta. Frămânți un aluat de consistență medie. Trebuie
să obții un aluat bun de întins.
Umplutura:
Între timp, toci carnea, o călești într-o tigaie cu puțin ulei. Adaugi mirodeniile, eu am folosit propriul mix, format din cimbru, oregano, busuioc, rozmarin, coriandru și boia dulce (dintre mirodenii, chiar boiaua dulce mi-am pregătit-o în casă). Lași la răcit.
Montare:
Împarți
aluatul în bucăți mici pe care le rotunjești pe blatul de lucru.
Întinzi fiecare
bilă de aluat într-o foaie potrivită ca grosime, o foaie mare cât palma.
Adaugi
cam 2 lingurițe cu carne de porc, un pic de mozzarella pe mijloc, apoi
împăturești și modelezi astfel încât să semene cu un cartof.
Coacere:
Transferi
cartofii în tava cu hârtie de copt, îi ungi cu ou și presari pe ei cașcaval
ras.
Dai tava la cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute, la foc mediu spre iute (200°C).
Vei obține 2 tăvi (18 cartofi).
Rețeta video:
Mă
puteţi găsi şi pe: / Follow me on:
facebook:
AncutsaCuisine
instagram:
anncutsa
tiktok: ancutsacuisine
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!