Bomboane cu crema de cacao si crema de cafea si migdale
Bomboane cu crema de cacao si crema de cafea si migdale
Imi
place tare mult sa pregatesc bomboane in casa pentru ca pot experimenta diverse
arome si pot controla mai bine cantitatea de zahar. Pentru Revelion am pregatit
cateva bomboane cu ciocolata neagra, unele cu crema de unt si gust intens de
cacao, altele cu crema de unt, cafea si migdale.
Ingrediente
pentru 15 bomboane:
aprox
50g ciocolata neagra;
aprox
50g ciocolata cu lapte;
lapte;
50 si
50 g unt 82% grasime;
esenta
de migdale;
cacao
neagra;
Un
varf lingurita cafea macinata;
Zahar
vanilat Bourbon;
Mod
de preparare:
In
functie de cate bomboane doriti sa pregatiti, folositi cantitatile dorite de
ciocolata. Eu am facut doar cateva bomboane, asa ca am folosit cantitati mai
mici de ciocolata si de crema.
Pentru
crema: eu am pregatit in doua cani crema pentru bomboane. Intr-o cana am
amestecat putin unt (cam 50g) cu o lingurita de cacao neagra si una de zahar
vanilat Bourbon, insa adaugati mai mult sau mai putin, dupa cat doriti de dulce
crema. Gustati si testati.
Pentru
cealalta crema, am adaugat in alta cana aprox 50g unt peste zaharul stropit
inainte cu esenta de migdale. Folositi doar cateva picaturi, pentru ca gustul
ei este destul de intens. Am adaugat si un varf de cutit de cacao si un varf de
lingurita de cafea si am amestecat bine.
Se
incalzeste putin lapte (cam o lingurita de lapte la 50g ciocolata) in vasul de
chocolate fondue (sau intr-un ibric, dar aveti grija sa nu fiarba), se adauga
ciocolata rupta in bucati cat mai mici. Folositi ce ciocolata neagra doriti. Eu
am deja preferata mea, pe care o folosesc de mult timp, ciocolata de cofetarie
Les Pâtissiers Dessert 52% Cacao, se gaseste sub forma de tableta de 200 g din
care folosesc la torturi si glazuri, dar o puteti consuma si ca atare intrucat e
foarte gustoasa si intensa.
Se
procedeaza la fel si cu ciocolata cu lapte.
Se
amesteca bine ciocolata, pana se topeste, se toarna in forma pentru bomboane un
strat subtire de ciocolata. Se intinde cu grija si pe peretii formei fiecarei
bomboane. Se da la frigider cam un sfert de ora.
Dupa aceea,
se umple cu crema, se da din nou la frigider pentru 15 minute, apoi se acopera
cu al doilea strat de ciocolata (care va constitui baza bomboanei). Se da si se
pastreaza la frigider.
Sfat!
Aveti grija ca untul sa fie la temperatura camerei si sa aiba un continut
ridicat de grasime.
De
asemenea, in loc de zahar, am folosit doar zahar vanilat Bourbon, pentru ca
este mai fin, dar si pentru ca vanilia face mereu casa buna cu ciocolata si o
pune in valoare.
Timp total: 1h
Portii: 15
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!