Rețete Pascale

Islere






Islere

Aceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.

Ingrediente:
180 g unt / margarina;
4-5 linguri zahar brun (sau obisnuit);
150 ml apa calduta;
1 varf lingurita sare;
2 oua;
Faina cat cuprinde (aprox 300g);
5 g praf de copt;
Gem de caise sau crema de unt pentru umplut;
100 g ciocolata neagra sau de cofetarie pentru glazurat;

1 lingura frisca lichida;

Ornamente de zahar



Mod de preparare:
Se freaca untul sau margarina cu zaharul brun (sau obisnuit), se adauga pe rand, ouale, un praf de sare, apa, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand pana se obtine o coca moale, lipicioasa, care sa se poata pune in posul de ornat.

Se asaza fursecurile intr-o tava cu foaie de copt, cu ajutorul posului, mai departate intre ele pentru ca isi vor mari volumul, apoi se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 10-12 minute sau pana devin aurii. Eu am obtinut 3 tavi cu fursecuri (aprox 50 de fursecuri care se vor lipi 2 cate 2, adica 25 de islere)
Se lasa la racit.


Se ung cu gem de caise sau crema de unt si se lipesc doua cate doua. Apoi se topeste putina ciocolata neagra (sau ciocolata de cofetarie 52%cacao) impreuna cu o lingura de lapte sau frisca lichida (eu am optat pentru frisca) in vasul de chocolate fondue (sau pe baie de abur).

 Se glazureaza islerele obtinute si se decoreaza cu ornamente de zahar.

 Se dau la rece pana la servire.



Nota:
Se pastreaza la frigider in caz ca optati si pentru cateva umplute cu crema de unt. 
Mie mi s-au parut foarte gustoase cele cu crema, dar dulci, asa ca puteti pune mai putin zahar in compozitia aluatului. In schimb, gemul de caise, un pic acrisor, echilibreaza mai bine acest tip de fursec.


Timp total: 40 min
Portii: aprox 25 de islere




Pofta Buna!



Comentarii