Platou de primavara cu carnati si cartofi copti

Platou de primavara cu carnati si cartofi copti

Platou taranesc de primavara cu carnati prajiti, cartofi copti cu unt, usturoi si cascaval si verdeturi de sezon.

Ingrediente:
8 carnaciori de casa;
6 cartofi mari;
100 g unt;
2 catei de usturoi;
Sare si piper dupa gust;
cascaval ras;
putina bere;

Mod de preparare:
Se spala cartofii si se fierb in coaja. Cand sunt gata, se lasa la racit. Se curata de coaja, se taie rondele grosute si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.
Se presara sare si piper negru macinat, dupa gust. Daca vreti, puteti (sau nu) sa rasfirati peste ei 2 catei de usturoi taiati marunt. Se adauga si fasii de unt, se rade cascavalul si se stropesc cu putina bere.
Se da tava la cuptor pana se rumenesc.


Intre timp, se prajesc carnatii de casa intr-o craticioara cu ulei incins, pana se rumensc bine.


Se decoreaza cu frunze de ceapa verde si patrunjel proaspat tocate marunt.

Timp: 1h 25min;
Portii: 4


Pofta Buna!



Comentarii