Platou de primavara cu carnati si cartofi copti
Platou de primavara cu
carnati si cartofi copti
Platou
taranesc de primavara cu carnati prajiti, cartofi copti cu unt, usturoi si
cascaval si verdeturi de sezon.
Ingrediente:
8
carnaciori de casa;
6
cartofi mari;
100 g
unt;
2
catei de usturoi;
Sare si
piper dupa gust;
cascaval
ras;
putina
bere;
Mod
de preparare:
Se spala
cartofii si se fierb in coaja. Cand sunt gata, se lasa la racit. Se curata de
coaja, se taie rondele grosute si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.
Se
presara sare si piper negru macinat, dupa gust. Daca vreti, puteti (sau nu) sa
rasfirati peste ei 2 catei de usturoi taiati marunt. Se adauga si fasii de unt,
se rade cascavalul si se stropesc cu putina bere.
Se da
tava la cuptor pana se rumenesc.
Intre
timp, se prajesc carnatii de casa intr-o craticioara cu ulei incins, pana se
rumensc bine.
Se decoreaza
cu frunze de ceapa verde si patrunjel proaspat tocate marunt.
Timp:
1h 25min;
Portii:
4
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!