Pilaf cu pipote si inimi
Pilaf cu pipote si inimi
Ingrediente:
500 g pipote
si inimi;
Sare
si piper dupa gust;
apa;
1
morcov;
1
ardei gras;
1
ceapa mai mare;
1 cana
mare cu orez;
Optional:
putin delikat
Mod de preparare:
Se spala
pipotele si inimile, se curata si se cresteaza. Se pun la fiert intr-o oala de
ciorba de 3 litri cu apa si sare. Se ia spuma la nevoie, apoi se adauga
legumele spalate si taiate grosier. Se mai adauga sare, piper si, optional,
putin delikat, dupa gustul fiecaruia. Supa este gata in aprox 45 de minute.
Se
spala bine orezul si se asaza intr-o craticioara cu un strat subtire de ulei. Se
toarna supa prin strecuratoare, supa ar trebui sa acopere orezul cam cu trei
degete. Pipotele si inimile se adauga si ele, apoi se da la cuptor, la foc
potrivit, pentru aprox 30 de minute.
Se serveste cu salata de sfecla.
Portii: 4
Timp total de pregatire: aprox 1h 25min
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!