Pilaf cu pipote si inimi


Pilaf cu pipote si inimi

Ingrediente:
500 g pipote si inimi;
Sare si piper dupa gust;
apa;
1 morcov;
1 ardei gras;
1 ceapa mai mare;
1 cana mare cu orez;
Optional: putin delikat

Mod de preparare:
Se spala pipotele si inimile, se curata si se cresteaza. Se pun la fiert intr-o oala de ciorba de 3 litri cu apa si sare. Se ia spuma la nevoie, apoi se adauga legumele spalate si taiate grosier. Se mai adauga sare, piper si, optional, putin delikat, dupa gustul fiecaruia. Supa este gata in aprox 45 de minute.

Se spala bine orezul si se asaza intr-o craticioara cu un strat subtire de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare, supa ar trebui sa acopere orezul cam cu trei degete. Pipotele si inimile se adauga si ele, apoi se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.

Se serveste cu salata de sfecla.

Portii: 4
Timp total de pregatire: aprox 1h 25min



Pofta Buna!


Comentarii