Gem de capsuni (2017)
Gem de căpşuni
Ingrediente:
1 kg căpşuni;
500 g
zahăr;
O lingură
zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se spală
căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă aşa câteva ore sau peste noapte,
pentru a-şi lăsa sucul.
Se pun
la fiert, pe foc mic, amestecând din când în când, să nu se lipească.
Când
este aproape gata, se adaugă şi zeama de lămâie, se mai lasă un pic până se
leagă bine şi se dă de pe foc.
Se
toarnă fierbinte în borcane, se pun capacele, se întorc cu gura în jos, se
acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă până se răcesc, apoi se etichetează.
Poftă Bună!
Pofta Buna!
Distincții:
Rețetă premiată la Concursul de Rețete și
publicată în revista Click! Poftă Bună! nr. 5 din mai 2018.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!