Cârnăciori în aluat de pizza
Cârnăciori în aluat de pizza
Pentru
că ai mei au fost încântaţi de cârnăciorii în aluat foietaj pe care i-am
pregătit data
trecută, am decis să refac reţeta, de data aceasta, cu aluat de pizza
(pentru că mi-a rămas aluat de la o pizza făcută ieri). Am mai adăugat caşcaval
ras în interior şi puţin kaizer (sau bacon).
Astfel
că vă las mai jos cantităţile pentru un aluat întreg, adică aşa cum l-am
pregătit eu pentru pizza + aluatul rămas pentru cârnăciori. De aceea, dacă eu
am folosit 3 cârnaţi cabanos, voi veţi avea nevoie de 6.
Ingrediente:
pentru aluat:
1 plic
drojdie uscată;
Aprox
700 g făină;
3
linguri ulei;
2 pahare
apă calduţă;
1
linguriţă sare;
Oregano,
4 cârnaţi
cabanos,
Puţin
kaizer sau bacon,
150 g
caşcaval ras,
Un ou
pentru uns
Mod de preparare:
Se
amestecă mai întâi drojdia uscată cu puţină făină, se adaugă apa, sarea,
uleiul, apoi făină câtă cere aluatul. Se frământă până se obţine un aluat
consistent, dar elastic, nu vârtos.
Se
întinde aluatul în foaie potrivită ca grosime, se taie în dreptunghiuri mai
mari, care se crestează pe margini.
Se
presară pe fiecare bucată de aluat puţin caşcaval ras, apoi cârnaţii tăiaţi în
rondele subţiri, iar kaizerul în bucăţele mici. Se împăturesc, se ung cu ou şi
se aşază într-o tavă cu hârtie de copt. Se coc la foc potrivit, până se
rumenesc.
Timp
total: aprox 1h.
Porţii: 12.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!