Gogonele şi castraveţi în oţet
Gogonele şi castraveţi în
oţet
Ieri am
pus la murat gogonele cu oţet, foi de dafin şi mirodenii de la Delikat: boabe
de piper, ienibahar şi muştar. Am pus şi câţiva castraveţi pe lângă ele, pentru
culoare.
Ingrediente:
1 kg
gogonele,
700 g castraveţi,
1 l apă,
Un pahar
(200 ml) oţet,
1
lingură sare,
2
linguriţe zahăr,
3 foi de
dafin,
mirodenii
de la Delikat: boabe de piper,ienibahar şi muştar ,
frunze
şi tije de ţelină
Mod
de preparare:
Se spală
castraveţii şi gogonelele şi se aşază în borcanul spălat bine.
Se
presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de
muştar, boabe de ienibahar.
Se pun
la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea, foile de dafin şi mirodeniile. Se lasă
să fiarbă cam 10 minute, apoi se toarnă lichidul în borcan, având grijă să aşezăm un cuţit sub el (ca să nu crape). Se pun deasupra frunzele
şi tijele de ţelină, care vor fixa legumele. Se lasă la răcit, apoi se
pune celofan la gura borcanului. Eu îl ţin în balcon 2-3 zile, iar după ce se
murează, îl mut la loc răcoros.
Timp: 30min
Eu am obţinut
1 borcan.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!