Mini-tarte si rozete cu branza si ierburi
Mini-tarte si rozete cu branza si ierburi
Ieri
mi-am propus sa pregatesc niste tarte cu branza si am cautat o mirodenie care
sa puna in evidenta branza, iar aromele lor sa se potriveasca, asa ca am tot
gustat si testat, apoi am gasit potrivite ierburile cu marar de la Delikat.
Tartele au iesit foarte pufoase si gustoase, tocmai bune pentru luat la pachet.
Ingrediente:
Pentru
aluat:
750
faina cu totul pt framantat,
1
lingurita sare,
2
linguri zahar,
250 ml
apa calda,
250 ml
bors,
1 plic
drojdie uscata,
200
unt sau margarina,
Pentru
umplutura:
400 gr
branza slab sarata,
2 oua,
O
lingurita amestec ierburi cu marar Delikat
Mod de
preparare:
Aluatul:
se taie jumatate de margarina in felii subtiri si se framanta cu un pic de
faina si sare pana devine faramicios aluatul, dupa care se pune borsul, apa,
drojdia, zaharul, se amesteca bine si se adauga faina cat cuprinde, se framanta
pana devine un aluat moale, dar bun de intins. Se intinde aluatul intr-o foaie
subtire si se pune si cealalta jumatate de margarina, dupa care se fac 3, 4
impaturiri. Se poate da la rece o jumatate de ora si folosi imediat sau se
poate lasa pana a doua zi, cand devine si mai bun aluatul.
Acest tip
de aluat se preteaza la multe preparate, sarate ori dulci.
Pentru
umplutura: se amesteca branza data pe razatoare cu un ou si ierburile cu marar.
Pentru
tarte: se imparte aluatul in bucati mai mici, pentru a lucra mai usor. Se
intinde o bucata de aluat in foaie subtirica, se decupeaza cercuri cu un pahar,
se asaza in formele de tarte pudrate cu faina.
Se
umple cu branza. Din restul de aluat, se decupeaza fasii pentru a le decora.
Pentru
rozete: se intinde aluatul ramas, se taie dreptungiuri mai maricele, apoi spre
margine se pune branza, se ruleaza o data, se taie fasii grosute partea
cealalta din dreptungi, se rasucesc aceste fasii si se trec peste rulou.
Se ung
cu ou si se coc la foc mediu 10 minute, apoi se da focul mic si se lasa pana se
rumenesc (aprox inca 15 minute).
Timp de
pregatire: 1h
Timp
de coacere: 50min
Portii: 8.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!