Rețete Pascale

Baclava




Baclava
Uneori, lucrurile simple sunt cele mai bune, de aceea am pregătit această baclava simplu, fără ingrediente sofisticate, aşa cum ne-o pregătea mama când eram mici. Iar ai mei au fost tare bucuroşi de surpriza dulce din seara asta.

Timp de pregătire: 10min
Timp de coacere: 20min
Porţii: 8

Ingrediente:
8 foi fine pentru placintă,
2 linguri zahăr,
Ulei pentru uns foile,
200 g nucă rumenită şi măcinată,
100 g unt,

Pentru sirop:
200 ml apă,
2 linguri zahăr,
O lingură coajă de portocală (ţinută în zahăr la borcan),

Pentru decor:
50 g fistic,
Miere, după gust

Mod de preparare:
Se aduc foile de plăcintă la temperatura camerei.
Fiecare foaie se unge cu puţin ulei şi se împătureşte în două. Se presară nucă amestecată cu zahăr, cât mai spre marginea foii şi se rulează, îndoind capetele spre interior. Se procedează la fel cu restul foilor.
Se transferă rulourile într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se taie în pătrăţele, se ung cu unt la temperatura camerei sau topit şi se dau la cuptor la foc mediu, pentru aprox 20 de minute sau până se rumeneşte.


Între timp, se pregăteşte siropul din apă, zahăr şi coajă de portocală (ţinută în zahăr la borcan), lăsând să fiarbă câteva minute.
După ce se scoate baclavaua din cuptor, se toarnă siropul peste ea, cu atenţie, întrucât este fierbinte. Se lasă să se însiropeze bine, apoi se decorează cu miere şi fistic măcinat.






  

Poftă Bună!

Comentarii