Baclava
Baclava
Uneori,
lucrurile simple sunt cele mai bune, de aceea am pregătit această baclava simplu,
fără ingrediente sofisticate, aşa cum ne-o pregătea mama când eram mici. Iar ai
mei au fost tare bucuroşi de surpriza dulce din seara asta.
Timp de pregătire: 10min
Timp de coacere: 20min
Porţii: 8
Ingrediente:
8 foi
fine pentru placintă,
2
linguri zahăr,
Ulei pentru
uns foile,
200 g
nucă rumenită şi măcinată,
100 g
unt,
Pentru sirop:
200 ml
apă,
2
linguri zahăr,
O lingură
coajă de portocală (ţinută în zahăr la borcan),
Pentru decor:
50 g fistic,
Miere,
după gust
Mod
de preparare:
Se aduc
foile de plăcintă la temperatura camerei.
Fiecare foaie
se unge cu puţin ulei şi se împătureşte în două. Se presară nucă amestecată cu
zahăr, cât mai spre marginea foii şi se rulează, îndoind capetele spre
interior. Se procedează la fel cu restul foilor.
Se transferă
rulourile într-o tavă unsă cu puţin ulei. Se taie în pătrăţele, se ung cu unt
la temperatura camerei sau topit şi se dau la cuptor la foc mediu, pentru aprox
20 de minute sau până se rumeneşte.
Între timp,
se pregăteşte siropul din apă, zahăr şi coajă de portocală (ţinută în zahăr la
borcan), lăsând să fiarbă câteva minute.
După ce se
scoate baclavaua din cuptor, se toarnă siropul peste ea, cu atenţie, întrucât
este fierbinte. Se lasă să se însiropeze bine, apoi se decorează cu miere şi
fistic măcinat.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!