Tort rustic de vară cu fructe de pădure
Tort rustic de vară cu fructe de pădure
Tort rustic de vară cu cremă de lămâie, frişcă şi fructe de pădure
Ingrediente:
pentru blat avem
nevoie de:
3 ouă +
2 albuşuri,
un vârf
de linguriţă sare,
3
linguri zahăr,
140 ml
ulei,
5
linguri făină,
un plic praf
de copt,
pentru sirop avem
nevoie de:
300 ml
apă,
2
linguri zahăr,
1 lingură
tărie,
pentru crema de lămâie:
250 ml
lapte,
3
linguri zahăr,
2
linguri amidon,
Un praf
de sare,
50 g
unt;
O linguriţă
coajă rasă de lămâie ţinută în zahăr la borcan,
50 ml frişcă
lichidă,
pentru ornat avem
nevoie de:
150 ml frişcă
lichidă;
mure,
afine, zmeură, după gust
Mod
de preparare:
Pentru
blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă
treptat gălbenuşurile, uleiul, apoi făina şi praful de copt. Se toarnă într-o
tavă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mic aprox 30-35 de
minute, în funcţie de cuptorul fiecăruia (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit.
Se prepară
un sirop din apă şi zahăr, se lasă un pic să fiarbă, se dă de pe foc, se adaugă
tărie şi se lasă la răcit.
Pentru crema de lămâie: într-o crăticioară, se amestecă laptele
cu zahărul, un praf de sare, coaja de lămâie şi amidonul, se pune pe foc mic şi
se fierbe până se îngroaşă. Se dă de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă
bine. Se lasă la răcit. Apoi se adaugă frişca lichidă şi bate un pic cu
mixerul, până devine cremoasă.
Pentru asamblare
şi decor: se taie blatul în 2 foi şi se însiropează. Se bate frişca lichidă,
dar mai moale. Se umple tortul cu crema de lămâie, se presară fructe, apoi un o
parte din frişcă. Se adaugă capacul, se întinde restul de frişcă, nivelând cu o
spatulă un pic mai dezordonat, pentru un aspect rustic. Se presară restul de
fructe şi se dă la frigider până la servire.
Porţii:
12
Timp de
pregătire: 1h 25min
Timp de
coacere: 35 min
Poftă
Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!